Over mij
Ik ben Lisette van der Horst, een coach in hart en nieren. Ik ben geïnteresseerd in het verhaal van mensen. Mensen laten gedrag zien. Ik ben benieuwd wat maakt dat ze doen zoals ze doen. Welke geschiedenis ligt hier achter? Wat zijn hun schatten, wat zijn de schades in het leven? Dat is wat coaching voor mij interessant maakt.
Ik ben een enthousiaste, betrokken, nieuwsgierige en leergierige vrouw. Ik word blij van wandelen in de natuur, een goed boek, samen zijn met mijn gezin, familie en/of vriendinnen.
Toen ik de eerste keer moeder werd en mijn zoon in zijn eerste levensjaar meer zorg nodig had, besloot ik om op alle gebieden rustiger aan te doen. Alles werd op een laag pitje gezet. Zo ging ik minder werken en had ik minder tijd voor persoonlijke ontwikkeling. In het begin voelde dit goed en passend. Het werd vervolgens meer een overtuiging om zoveel mogelijk in dienst van mijn gezin te staan. Ik verloor hier mezelf in en raakte verstrikt. Ik was moe, kreeg geheugenproblemen en deed alles op de automatische piloot. Velen in mijn omgeving zeiden dat dit hoort bij moeder zijn met jonge kinderen. Ik voelde me niet gehoord en niet gezien….
Vanuit mijn werk als hulpverlener kreeg ik een coaching traject aangeboden. Ik deed al geruime tijd dezelfde werkzaamheden en het was tijd voor persoonlijke ontwikkeling. Even alles opnieuw bekijken, onder de loep nemen, waarom doe je de dingen zoals je ze doet. Waar zijn deze patronen, overtuigingen ontstaan in de familiegeschiedenis? Het was confronterend en verdrietig, maar bovenal een fijne ontwikkeling. Ik leerde weer voor mezelf te gaan staan. Ik leerde dat voor mezelf staan niet ten koste van het gezin ging. Ik leerde dat het geen energie hebben niet alleen te maken had met het moeder zijn. Ik leerde dat je in je leven verschillende ‘bedrijven’ hebt, bedrijf gezin, bedrijf relatie, bedrijf jezelf, bedrijf sociale contacten enz. Deze horen in balans te zijn en allemaal op de juiste manier geprikkeld te worden. Het ene is niet meer waard dan het andere. Ik leerde dat ik juist te weinig geprikkeld werd in plaats van dat ik overprikkeld was. Bovenal leerde ik dat de natuur mij rust gaf en vond ik de verbinding met mezelf weer terug. Ik werd rustiger en kreeg weer energie, mijn geheugen ging weer beter werken en alle mogelijkheden lagen weer open. Het is tijd om mijn grote droom uit te laten komen; Een eigen praktijk starten!
In 2014 kreeg ik de kans om een spel te ontwikkelen en hem op de markt te brengen. Ik had net mijn opleiding contextueel werken afgerond en wilde iets concreets waar ik deze zienswijze in mijn begeleidingsgesprekken kon brengen. Ik ontwikkelde Familiedobbel. Nieuwsgierig? Kijk dan op de Familiedobbel pagina
Ben je nieuwsgierig naar mijn opleidingen en werkervaring? Neem dan een kijkje op mijn Linkedln.
Mijn missie
Mijn missie is dat mensen zich meer verbonden gaan voelen met zichzelf en ze het leven gaan leven, i.p.v. overleven. Wat zou het mooi zijn als mensen meer zelfvertrouwen voelen, het hebben en vanuit kwetsbaarheid durven te gaan delen met elkaar. Wat we vaak niet weten is dat mensen met dezelfde thema’s worstelen in het leven.
Wat vind ik het verdrietig om te zien dat mensen dingen niet durven te delen, zich schamen, bang zijn voor de afwijzing, bang zijn voor de veroordeling. Ze kiezen er dan voor om er alleen mee te lopen en op te lossen. Ze voelen zich anders en voelen eenzaamheid. Hoe mooi zou het zijn als er minder eenzaamheid is, en/of wordt ervaren?
In het delen zit zoveel erkenning en herkenning. Je zal je gehoord voelen. Je zal gaan ervaren dat je niet anders bent, dat je niet de enige bent die met het thema rondloopt. Je zal gaan voelen dat iedereen dezelfde moeilijkheden in het leven ervaart! Wat als er meer liefde, kwetsbaarheid en diepe vertrouwen zou ontstaan?! Ik hoop hier een steentje in bij te mogen dragen.