Opstellingen

  • Ben jij vaak geïrriteerd over dezelfde dingen/personen?
  • Lukt het je niet om een relatie aan te gaan?
  • Wil jij graag patronen bij jezelf doorbreken, maar weet je niet hoe?
  • Vraag jij je af waarom jij geen succes hebt en iedereen om je heen wel?
  • Voel jij je vaak eenzaam in een kamer vol mensen?
  • Durf jij niet in een groep te spreken?

Individuele opstellingen

Ik werk met verschillende opstellingen methodes. Als je graag een individuele opstellingendag zou willen, bespreken we vooraf wat wat jij graag zou willen.

Zo zouden we een familieopstelling als tafelopstelling kunnen doen. Dit is een opstelling met de methode ‘een taal erbij’. We gaan jouw familiesysteem zichtbaar maken door jou familieleden met poppetjes op tafel te zetten. Dit brengt blokkades en patronen in beeld waar je je niet bewust van bent. Het dringt door tot de kern van jouw zijn.

Daarnaast werk ik met de grondankers. Dit is een opstelling waarbij we in de ruimte personen uit je familiesysteem met behulp van grondankers een plek geven om te ervaren hoe de onderlinge verhoudingen zijn in het systeem en waarbij je ook letterlijk je plek inneemt en ervaart hoe het is op die plek. Dit kan ook met thema’s en/of je wens van verlangen.

Met een opstelling ga je het onderbewuste, in het bewustzijn brengen. We ontmoeten de geblokkeerde gevoelens. Als de geblokkeerde gevoelens weer tot uitdrukking komen, ontstaat er ruimte om deze te integreren. De energie zal weer gaan stromen.

Neem contact op

Groepsopstellingen (in de natuur)

In een groepsopstelling brengt 1 van de deelnemers een vraagstuk in en kunnen de andere deelnemers uitgenodigd worden om een deel te representeren in jouw vraagstuk. Je krijgt op een hele bijzondere manier inzichten die je tot dusver nooit had verwacht te kunnen krijgen. De deelnemers die worden uitgenodigd, worden vaak uitgenodigd om onderdelen te representeren die ook hun eigen proces raken, waardoor zij zelf ook inzichten krijgen en niet alleen de persoon die op dat moment een vraagstuk heeft ingebracht.

Een opstelling laat zien waar de kern zit van datgene waar je nu tegenaan loopt. Je werkt op de diepste laag, ook wel de onderstroom genoemd. Hetgeen je vaak niet zegt, van bewust bent, maar waar je je wel door laat leiden.

In de groep zitten minimaal 4 en maximaal 10 personen. Ik probeer de opstellingen zoveel mogelijk in de natuur te doen. Het mooie van de opstellingen in de natuur is dat de natuur ook mee doet tijdens de opstelling.

Wat er precies gebeurt tijdens een opstelling is moeilijk in woorden te vatten. Wat er gebeurd is elke keer weer magisch.

Neem contact op

Praktijk locatie

Mijn praktijk zit in Eerbeek, Gelderland. Een kwartier rijden vanaf Arnhem en Apeldoorn. Eerbeek is gelegen middenin een bosrijk gebied op de mooie Veluwe.