Ben jij in verbinding met jezelf?

Als je echt van de rotonde af wil komen en je hart wil gaan volgen, is het goed om de relatie met jezelf te onderzoeken. Hoe voelt de relatie met jezelf? Hoe is de verbinding? Vind je het spannend om alleen met jezelf te zijn? Komt er veel naar boven als je alleen bent? We worden gevormd door alle ervaringen in het leven. Deze ervaringen kunnen ervoor zorgen dat je hart op slot gaat, er een muur om heen wordt gebouwd en soms een dikke gracht met een ophaalbrug die vaak gesloten blijft. Je bent dan niet meer in verbinding met jezelf. Je kunt op een feestje staan met veel mensen om je heen en je toch eenzaam voelen. Of in contact met andere mensen denken; ‘wat vinden ze nou leuk aan mij? Zitten ze wel op mij te wachten?’ Als je tijd voor jezelf neemt, echte me-time, kan je reflecteren en het gevoel toelaten wat er onder deze gedachten zit. Komen er dan oude herinneringen boven? Misschien voel je dan pijn in je lichaam of voel je jezelf leeg. Durf jij dit aan te gaan door naar je angsten en onzekerheden te kijken, deze te voelen en het er te laten zijn? Soms kan het alleen al helpen om er met je aandacht heen te gaan en bewust te blijven ademen.

Het zal je helpen om meer de verbinding met jezelf te voelen.


Sta jij in je kracht?

Soms is de verbinding met jezelf lastig en moeilijk en ga je vanuit angst en onzekerheid verbinden met anderen. Je bent dan behoeftig (hebt iets nodig van de ander) voelt een leegte en/of onvrede. Je wilt dan graag de bevestiging van de ander, opvulling of misschien wil je compensatie van de ander voor wat jou is aangedaan. Je wordt dan afhankelijk van anderen voor je eigen geluk. Je doet hiermee jezelf te kort.

Het is goed om te weten dat geluk van binnenuit komt. Het zit in de kleine dingen. Het voelt alsof het geluk je toelacht, het soms komt aanwaaien of je kan genieten van de kleine dingen.


Wil jij dit ook? Sta eens stil bij de vragen in bovenstaande tekst. Misschien krijg jij dan antwoorden. Krijg je ze niet en wil je ze wel? Stuur me gerust een bericht voor een vrijblijvende kennismaking.

Praktijk locatie

Mijn praktijk zit in Eerbeek, Gelderland. Een kwartier rijden vanaf Arnhem en Apeldoorn. Eerbeek is gelegen middenin een bosrijk gebied op de mooie Veluwe.